Hajdina rizottó
Meglepően tapasztaltam, hogy hajdinából is egész finom kis rizottót lehet készíteni! :)
Hozzávalók 1 főre: 50 gramm hajdina, 30 gramm reszelt parmezán, fél deci fehérbor, 1 marék bébispenót, pár szem koktélparadicsom (és/vagy szárított paradicsom cikkek) és ízlés szerint só, bazsalikom, oregánó
Először megmosom vízben a hajdinát, majd körülbelül dupla mennyiségű vízben odateszem főzni. A forrástól számított 10 perc múlva hozzáöntöm a fehérbort és hagyom tovább rotyogni. Mikor már majdnem készen van, kb 20 perc után, belekeverem a parmezánt, a spenótot, a paradicsomcikkeket és fűszerezem. Ezzel elkeverem és főzöm még 1-2 percig.
Szerintem nagyon finom, a hajdina lassú felszívódású szénhidrát és IR diétában is csodás ebéd vagy vacsora lehet belőle! Kipróbáljátok? :)