Kakaós földimogyoró krém
Ez egy elég ad-hoc ötlet szüleménye, már egy ideje volt itthon egy zacskó földimogyoró, ami nem akart elfogyni, ezért gondoltam vonzóbb formába öntöm. :)
Hozzávalók: 200 gramm földimogyoró (nekem még sózott is volt, átmostam vízzel), 2 ek mandulaolaj (folyékony kókuszzsír is tökéletes), 50 gramm natúr kakaópor, 2 ek folyékony természetes édesítőszer (én steviát használtam, aki nem diétázik, mehet bele méz is, abból valószínűleg kicsit többre lesz szükség)
A földimogyorót aprítógépben megdarálom, nekem ezután még kicsit darabos maradt .Átraktam egy másik edénybe, hozzáadtam az olajat és botmixerrel tovább krémesítettem. Ezután hozzáadtam a kakaóport és az édesítőt és tovább kevertem a botmixerrel. Édesítő tekintetében azt ajánlom, hogy a végefelé kóstolgassátok, mert nem mindenki egyformán édesen szereti. Nekem szükség volt egy icipici vízre is, hogy a krémes állagot felvegye, nem akartam már több olajat hozzáadni, hogy ne növeljem tovább a kalóriatartalmát.
A végeredmény egy nagyon finom csokikrém lett, kicsit hasonlít a nutellához, de mégsem az, mert ugye azt törökmogyoróból készítik. :) A teljes üveg szénhidrát tartalma 32 gramm.