Málnás, csokis nyers torta

2015.02.12 18:57

Az első nyers torta próbálkozásomat mutatom be Nektek nagy szeretettel, a mennyei málnás csokitortát. :)

Alap: 30 gramm kókuszliszt, 30 gramm darált mandula, 10 gramm útifű maghéj, 50 gramm cukornak megfelelő folyékony édesítő (stevia) és körülbelül 1,5 dl víz. Ezeket összekeverem, hagyom pár percig, hogy útifű maghéj megszívja magát és egy összeálljon a tészta egy masszává. Ezután belenyomkodom egy 18 cm-es tortaforma aljába és berakom a hűtőbe.

Krém: 200 g natúr kesudió (egy éjszakára vízbe áztatva), 1,5 dl kókusztejszín, 1 citrom leve, fél deci olvasztott kókuszzsír,  50 g natúr kakaópor, 50 gramm málna (nálam fagyasztott), 300 gramm cukornak megfelelő folyékony édesítő (stevia), 1 ek útifű maghéj

A beáztatott kesudiót krémesre turmixoltam, hozzáadtam az 1 dl kókusztejszínt, a citromlevet, az olvasztott kókuszzsírt, az édesítőt és botmixerrel egyneművé kevertem. Egy nagyon krémes, selymes masszát kell kapjunk, nekem szükség volt egy pici vízre, hogy ezt az állagot elérjem. Ezután 1/3- 2/3 arányban elosztottam a masszát, a nagyobbik feléhez hozzákevertem a kakaóport és ide szükség volt a maradék kókusztejszínre, mert megint túlságosan besűrűsödött. Ezt a masszát rákanalaztam az alapra és mélyhűtőbe tettem az egészet.

Ezután a maradék krémhez botmixerrel hozzáturmixoltam a málnát és az 1 ek útifű maghéjat, majd ezt is rákanalaztam a torta tetejére. Az egészet a mélyhűtőbe tettem 3 órára, majd mikor kivettem nagyon szépen levált róla a tortaforma széle és hagytam felmelegedni. Körülbelül 2 óra kell neki, hogy kiengedjen és finom, krémes állaga legyen. Ezután már lehet csak a hűtőszekrényben tárolni, bármikor könnyen szeletelhető, megtartja a formáját. Ha nem tudjátok megvárni, míg a fagyasztás felenged, az sem tragédia, úgy kicsit fagylalttorta íze van. :)

A kesudió áztatás és a fagyasztás miatt egy kicsit hosszadalmasnak tűnik az elkészítése, de ígérem nektek, hogy a végén nem fogtok csalódni! :)

Én tovább kísérletezem majd nyers torta ügyben, szeretném az édesítőt banánra vagy datolyára cserélni és további ízeket felfedezni.