Vaníliás-mákos simogató reggeli

2015.02.04 13:00

Ez a gyorsan összedobott, előre nem átgondolt reggelim annyira finom lett, hogy úgy gondoltam, megér egy pár sort itt az oldalon! :)

Hozzávalók: 2 ek zabkorpa (30g), 2 ek darált mák, 1 tk folyékony édesítő, 1,5 dl natúr mandulatej (vagy bármilyen más tej), 100 g totu vagy totukrém (tojásfehérje túró), 1 kk vaníliaörlemény (vagy aroma) és egy kis konjakliszt vagy útifű maghéj a sűrítéshez.

Az összes hozzávalót botmixerrel összekevertem és egy pár percre hűtőbe tettem, hogy besűrűsödjön. Szerintem ilyen speciális sűrítők nélkül is nagyon finom lehet, csak úgy egy picit hígabb lesz az állaga. Illetve paleo változatban pedig használjunk kókuszlisztet a zabkorpa helyett.  Plusz ahhoz, hogy IR kompatibilis reggelit kapjunk belőle (tehát 30g szénhidrát legyen benne), növeljétek 45 grammra a zabkorpa mennyiségét.

Olyan harmóniában van a mák íze a vaníliával, hogy ez a reggeli tényleg simogatva ébreszt fel...

Remélem ízleni fog nektek is!