Házi készítésű mandulatej

2015.03.20 09:11

Mondanom sem kell, hogy mennyivel finomabb a boltinál, tartósítószermentes és az áztatást leszámítva 5 perc az elkészítése!

100 gramm mandulát használtam, nekem csak blansírozott volt itthon, de a normál, héjas is tökéletes. Azzal kezdjük, hogy  beáztatjuk a mandulát annyi vízbe, hogy éppen ellepje és egy éjszakára (min. 10-12 óra) a hűtőbe tesszük. Reggel leöntjük róla az áztatáshoz használt vizet és turmixgépbe helyezve felöntjük 9 dl tiszta vízzel. Én legalábbis ennyit használtam, lehet van aki sűrűbben / hígabban szereti! Kb. 2 perc alatt összeturmixoljuk és ízlés szerint ízesítjük pár csepp steviával, juharsziruppal, fahéjjal, kakaóporral, bármivel! :) 

Én a turmixgépből egy szűrőn keresztül öntöttem az üvegbe, hogy a maradék, leülepedett mandulapép ne kerüljön bele, jobban szeretem, ha teljesen sima, lágy lesz a tej. 3-4 napig eláll a hűtőben, fogyasztás előtt mindig kavarjátok vagy rázzátok fel. Nagyon finom!!! :)