Narancsos répakrém leves
Hozzávalók: 80 dkg sárgarépa ; 4 ek eritrit (ízlés szerint, kóstolgassátok), 2 ek balzsamecet, 2 nagyobb narancs, 1 vöröshagyma, 2 dl kókusztejszín, 1 csirkehúsleves kocka vagy 1 liter alaplé, 2 ek olivaolaj
A répát felvágom kis csíkokra, egy tálban összeforgatom a balzsamecettel és az olivaolajjal, majd egy nagy tepsin eloszlatva megsütöm (kb 20-25 perc 200 fokon). A hagymát felaprítom, kókuszzsíron üvegesre pirítom, majd hozzáadom a sült répát és a 2 narancs felkockázott húsát. Ezt felöntöm az alaplével és hagyom egyet
rottyanni, majd hozzáadom a kókusztejszínt is. Ezután botmixerrel pürésítem. Itt érdemes kóstolni, ha úgy érzitek, lehet fűszerezni, de én nem szoktam, mert ez már önmagában egy ízorgia.
Mennyei, az egyik kedvenc levesem nyaaaammmm! :)
A tetejére lehet szórni reszelt narancshéjat, tökmagot, bármit amit szeretnétek!
Jó étvágyat hozzá!