Tápióka puding
Sokáig kimaradt az életemből az a finomság, de mostanában azt hiszem, bepótolom az összes lemaradásomat ez ügyben. Én nagyon szeretem a puding jellegű, nyammogós, krémes édességeket és ez még a viszonylag magas szénhidráttartalma mellett is a paleo kategóriába sorolható. Hurrá-hurrá! :)
Elkészítése nagyon egyszerű, én így szoktam csinálni: 35 gramm tápiókagyöngyöt beáztatok kb. 4szeres mennyiségű vízbe (bármilyen tejbe is lehet) 15 percre. Ezután ezt (nem kell vizet cserélni) lassú tűzön felforralom egy kis édesítővel és hangulatomtól függően olyan további finomságokkal, mint fahéj, kakaópor, vaníliaörlemény, mandulaaroma, mák, reszelt alma, stb. Ahogy forrni kezd, látni fogjátok, hogy sűrűsödik szorgalmasan és a kis fehér gömbök átlátszóvá válnak. Miután felforrt, pár keverés után már kész is, a lényeg, hogy a gyöngyök jórészt átlátszóak legyenek. Én általában este szoktam megcsinálni és reggelig vár rám a hűtőben, de egyébként amint kihűlt, már fogyasztható is.
Ebből egy adag lesz, reggelire pont megfelelő 30 gramm szénhidráttal. Szereteeeeeem! :)