Vega paella karfiolrizsből

2015.02.24 20:34

Hozzávalók: fél fej karfiol, 2 szál újhagyma, 8 szem koktélparadicsom, 2 ek kókuszzsír (a sütéshez, bármilyen már zsiradék is jó), friss korianderlevelek (3-4 szál), 1 tk curry por, só, bors

Elkészítés: A karfiolt rózsáira szedjük és aprítógépben pár pillanat alatt rizsszem méretűre vágjuk. Nekem tényleg csak kb 2-3 másodpercig kellett aprítani és máris elérte a kívánt állagot. A serpenyőben felforrósítjuk a zsiradékot, majd rádobjuk a felszeletelt újhagyma karikákat és a felnegyedelt koktélparadicsomot. Kicsit megfonnyasztjuk őket, majd belerakjuk a karfiolrizst és tovább pirítjuk közepes lángon (itt lehet kell majd hozzáadni még egy kis zsiradékot). 7-8 perc alatt készen is lesz, a vége előtt pár perccel hozzáadjuk a koriandert, a curryt, sózzuk, borsozzuk és kóstolás mellett készre pirítjuk.

Ebben az adagban körülbelül 200 kalória van, ami szinte csak a zsiradékbók származik :) Önmagában is finom, de köretnek is tökéletes. Süthetünk bele felkockázott csirkehusit is például, úgy pedig egy szuper kis egytálételt kapunk.